



سمنان لاین-مدیر امور گردشگری شهرداری سمنان گفت : برنامه ریزی برای هر شهر باید متناسب با ماهیت وجودی هر شهر صورت گیرد و برای هر بخش از شهر برنامه ای جداگانه تدوین شود و برای بخش های مختلف شهر نسخه ای واحد پیچیده نشود.
به گزارش سمنان لاین ازایرنامحمودرضا دارائی افزود: شهر سمنان از 2 بخش شامل یک بخش بافت قدیمی و بخش دیگر بافت نوین بی شباهت به بافت قدیمی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی برای هر بخش از شهر متناسب با ماهیت بافت نقش مهمی در توسعه شهر سمنان و جذب گردشگر دارد.
وی اظهارداشت: ساماندهی بافت تاریخی با عناوین مختلفی مانند بازآفرینی شهری مطرح می شود و سلیقه مدیریت شهری در استفاده از فضاهای تاریخی و ظرفیت های شهر با رعایت اصل امانت داری برای رفع نیاز ساکنان و ایجاد جاذبه برای جذب گردشگر نکته بسیار مهمی است.
به گفته دارائی سلیقه مدیریت شهری و نوع برخورد با فضاهای تاریخی عاملی تاثیرگذار بر توسعه گردشگری و رونق اقتصادی است.
وی تقویت تفاوت ها که وابسته به هویت شهر است را از دیگر راهکارهای جذب گردشگر برشمرد و یادآور شد: تفاوت ها عامل جذابیت است نه شباهت ها.
وی استفاده از روش های نوین مانند نورپردازی ،بهره برداری از ترافیک شهری ، سنگ فرش و درختکاری را از اقدامات سلیقه ای برای جذاب شدن خانه ها و بناهای تاریخی و معابر و ایجاد تفاوت ها برای جذب گردشگر دانست.
دارائی اضافه کرد: برای بالابردن عیار و نشان دادن فطرت هر شهر باید همگام با گسترش بافت جدید ، توجه و بازسازی بافت قدیم به عنوان هویت و تاریخ هر شهر مورد توجه قرار بگیرد.
**تهدید بافت تاریخی جدی است
رییس سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری سمنان وجود بناهای فرسوده و تخریب شده در بافت تاریخی، تخلیه نخاله ساختمانی، معابر کم عرض، امنیت پایین، سطح کیفی پایین کالبد معابر و کمبود فضاهای تفریحی و خدماتی را از معضلات و تهدیدهای بافت تاریخی برشمرد.
سعید حسینی گفت : وجود ابنیه مذهبی و امامزادگان، ابنیه تاریخی و با ارزش، گذرگاه تاریخی ،بازار تاریخی به عنوان قطب اقتصادی ، سیستم تقسیم آب و وجود زمین های رها شده از فرصت ها و امتیازات بافت تاریخی شهر سمنان است.
وی دلبستگی مردم به محله های قدیمی را از دیگر امتیازات بافت تاریخی برای جذب سرمایه گذار دانست و گفت : متاسفانه در سال های قبل و در طرح جامع تفضیلی برنامه ای برای بافت تاریخی تعریف نشده است.
حسینی اضافه کرد : باید با توجه به قابلیت و ظرفیت هر محله فرصت ها تعریف شود و برای تمام محله ها یک برنامه واحد تعریف نشود.
وی ادامه داد : فرهنگ سازی در بین مردم نقش بسیار مهمی در توسعه صنعت گردشگری دارد و گاهی اوقات اجبار و اعمال قانون در فرهنگ سازی موثر است.
وی تدوین برنامه واحد برای کل کشور و تغییر برنامه ریزی ها با تغییر مدیران را از ضعف ها و عوامل عقب ماندگی در توسعه صنعت گردشگری در شهر برشمرد.
وی بیان داشت : در بعضی موارد قوانین دست و پا گیر است و باید قوانین مورد بازنگری قرار بگیرد.
حسینی تصریح کرد : بهبود وضعیت و کالبد شهری در برنامه کوتاه مدت، تملک برخی خانه های تاریخی در میان مدت و بازآفرینی بافت تاریخی در 2 نقطه از شهر در بلند مدت از اقدامات انجام شده و برنامه های پیش روی شهرداری است.