



سمنان لاین – اولين نشست مدير عامل و اعضاي شوراي مرکزي بيناد توسعه و آباداني سمنان با سيدشهابالدين چاووشي استاندار سمنان در سالن غدير استانداري سمنان با موضوع انتقال آب درياي خزر به استان سمنان برگزار شد.
به گزارش سمنان لاین در اين نشست دکتر مصطفي کواکبيان نماينده مردم تهران، دکتر همتي نماينده مردم سمنان، سرخه و مهديشهر در مجلس، سردار سيد احمد ربيعي رييس بنياد آب استان سمنان، محمد همتيان معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري،دانایی فرماندار و صیمیان معاون برنامه ريزي فرمانداري سمنان، جمعي از مديران کل دستگاهها و اعضاي شوراي شهر سمنان، غلامرضاسالارمدير عامل و اعضاي شوراي مرکزي بنياد توسعه، موثرين و فعالان سياسي، اجتماعي، دانشگاهي، صاحبان صنايع و توليدکنندگان و… حضور داشتند.
دکتر مصطفي کواکبيان رئيس شوراي مرکزي بنياد توسعه سمنان در ابتداي اين نشست با اشاره به تاريخچه تاسيس بنياد توسعه و آباداني سمنان گفت: شهر سمنان از ديرباز يکي از مراکز تمدن، فرهنگ و تفکر در طول تاريخ بوده و بدون شک دستيابي به اين شاخصها بدون مشارکت مردم ميسر نميشده است؛ از اينرو، بنياد توسعه سمنان به همت جمعي از مؤثرين و دلسوزان شهر سمنان و با هدف ايجاد اتاق فکر مسؤولان و پشتيباني آنها در عرصههاي مديريت شهري با دريافت مجوزهاي قانوني و از زمان نمايندگي بنده در مجلس هشتم شوراي اسلامي تأسيس شد.
رئيس شوراي مرکزي بنياد توسعه و آباداني سمنان با اشاره به مشکلات انتقال آب درياي خزر به استان براي رفع کمآبي در دراز مدت و پيگيرهاي مسئولان در اين خصوص گفت: خوشبختانه سازمان حفاظت محيطزيست موافقت خود را با اجراي اين طرح ملي با شرط اينکه عمليات تصفيه آب نبايد در مبدا انجام شود را اعلام کرده است.
وي با اشاره به برداشت کشورهاي حاشيه درياي خزر از اين آب و بي تفاوتي ايران در اين موضوع گفت: مسئولان استان بدانند بنيادهاي توسعه و آب، انجمن موثران سمناني مقيم مرکز و تشکلهاي مردمي پشتيبان طرح انتقال آب درياي خزر و همچنين انتقال پايتخت سياسي به سمنان هستند.
کواکبيان اضافه کرد: در موضوع انتقال آب درياي خزر هم بايد همايشهاي علمي و تخصصي برگزار و مزايا و ضرورتهاي اجراي اين طرح بزرگ براي مسئولان و مردم استان مازندران تبيين و اجرايي شود.
رئيس شوراي مرکزي بنياد توسعه و آباداني سمنان از اقدام برخي مسئولان و کارشناسان در مقايسه سمنان به عنوان مرکز استان با ديگر شهرستانهاي استان و تخصيص اعتبار و امکانات گفت:
مرکز استان بايد با ديگر مراکز استانها سنجيده و مورد مقايسه قرار گيرد.
کواکبيان افزود: بر همين اساس سمنان به عنوان مرکز استان بايد به لحاظ زير ساختها و امکانات مورد توجه باشد.
استاندار سمنان نيز در اين نشست متولي انتقال آب درياي خزر به سمنان را وزارت نيرو دانست و گفت: امروز مديريت بر مصرف آب در استان به عنوان يک ضرورت بايد مورد توجه قرار گيرد.
سيد شهاب الدين چاووشي افزود: اگر اراده جدي در بحث آب و رفع اين مشکل وجود داشته باشد، قطعا به نتيجه خواهيم رسيد.
استاندار سمنان اظهار کرد: برآوردها و پيشبينيها ميگويد، اگر حجم آب موجود درياي خزر با همين وضع فعلي باشد و در آينده افزايشي نداشته باشد، با انتقال آب به سمنان، سالانه شاهد کاهش نيم ميليمتري حجم آب دريا خواهيم بود و هيچ آسيبي متوجه آن نخواهد شد.
چاووشي اضافه کرد: اين در حالي است که هم اکنون حدود يک ميليارد مترمکعب آب به اين دريا وارد ميشود.
استاندار سمنان با بيان اينکه برخوردهاي غير علمي، غير تخصصي و مخالفتهاي بيمورد اجراي طرح را معطل ميکند، گفت: موضوع انتقال آب درياي خزر بايد با برگزاري همايشهاي علمي و تخصصي و به صورت فني و کارشناسي و به دور از هرگونه مجادلات سياسي انجام شود.
چاووشي استان سمنان را استاني معين در مواقع ضروري دانست و گفت: سمنان در زمان حوادث طبيعي و غيرطبيعي قادر است تا بسياري از مشکلات پايتخت را رفع کند و بر اين اساس براي دولت اين موضوع استراتژيک است.
نماينده مردم شهرستانهاي سمنان، سرخه و مهديشهر در مجلس شوراي اسلامي هم در اين نشست با بيان اينکه در حال حاضر سه کشور از آب درياي خزر بهره ميبرند که بعضاً غير استاندارد هم هست؛ نبايد تصميماتي بگيريم که خودمان را منع و محروم کنيم، اظهار کرد: تمام ايران يک کشور است و نبايد به اين موضوع منطقهاي، طايفهاي و قبيلهاي نگاه کنيم و تصميمگيري کنيم که کل کشور آسيب ميبيند.
دکتر احمد همتي افزود: بهجاي اينکه با اين قضايا احساسي برخورد کنيم، منطقي مواجه شويم. همه ما از يک کشور هستيم و منطقهاي برخورد نکنيم. همه ما تابع نظام باشيم تا خداي ناکرده مشکلي پيش نيايد.
وي خاطرنشان کرد: در ساليان نه چندان دور، سمنان و مازندران يک منطقه بود و هماکنون نيز بسياري از ساکنان اين استان، مازندراني هستند. اين استان با کمبود آب مواجه است اما براي تأمين آن، منابع گوناگوني تعريف شده است.
وي تصريح کرد: انتقال آب خزر به سمنان مصوب سفر هيات دولت به استان است و به هيچ عنوان نبايد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در استانهاي ديگر با کارشکني، درصدد جلوگيري از اجراي اين طرح باشند.
نماينده مردم شهرستانهاي سمنان، مهديشهر و سرخه در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: انتقال آب خزر به استان سمنان در قالب طرح حاکميتي انجام ميشود و به يقين، اقدامات تعداد معدودي که درصدد احساسي کردن جامعه هستند، در اجراي طرح انتقال آب درياي خزر به سمنان کاري از پيش نخواهد برد.
همتي همچنین تاکيد کرد؛ تمام ساز و کارهاي قانوني و زيستمحيطي در اجراي اين طرح پيشبيني شده است.
ربيعي مدير عامل بيناد آب خزر و مسئول پيگيري پروژه انتقال آب درياي خزر به استان سمنان نيز در اين نشست با بيان اينکه هم اکنون 97 درصد کشور فاقد آب و خشکسالي تهديدي جدي براي ما به شمار ميرود، گفت: مشکلات آب بسيار جدي است و با ادامه اين روند هيچ واحد توليدي آب بر نيز قادر به سرمايهگذاري نيست.
ربيعي اضافه کرد: قيمت تمام شده هر مترمکعب آب در صورت انتقال آب درياي خزر به استان، حدود 3800 تومان برآورد مي شود و مباحثي که هماکنون در اين ارتباط مطرح ميشود انحرافي است و نبايد با دامن زدن به آن از پروژه اصلي غافل شويم.
ربيعي با اشاره به برداشت برخي کشورهاي حاشيه درياي خزر و خليجفارس از اين دو درياي نيلگون، افزود: چرا ايران نبايد از اين فرصت گرانبها براي تامين نياز آبي خود استفاده نکند.
مدير عامل بيناد توسعه سمنان هم در اين جلسه از شروع به فعاليت اين بنياد در سال 87 و دريافت مجوز از سال 89 خبر داد و گفت: ثبت رسمي اين بنياد نيز در ارديبهشت ماه 91 بوده و تاکنون 114 جلسه برگزار کرده است.
غلامرضا سالار شمار اعضاي اين بنياد را در زمان حاضر 350 نفر اعلام کرد و افزود: برگزاري همايش بزرگ توسعه سمنان با حضور بيش از 1100 نفر از نخبگان و موثران، استانداران و فرمانداران پس از پيروزي انقلاب از جمله دستاوردهاي اين نهاد بوده است.
وي همچنین تاکیدکرد انتقال آب از منابع مختلف از جمله سد فينسک، کسيليان و چاشم براي رفع کمبود آب در کوتاه و ميان مدت باید در دستور کار قرارگیرد.
در اين نشست جمعي از کارشناسان و صاحبنظران و اعضاي بنياد ديدگاهها و راهکارهاي خود را براي رفع مشکلات در حوزههاي مختلف بيان کردند.
lمرکز هر استان بزرگترین و پر جمعیت ترین شهرستان ان استان انتخاب میشد، مگر در استان ما این التفاق افتاد که با دیگر استان ها قصد مقایسه دارید؟
در ضمن جالبه خود دوستان اذعان دارند که جمعیت سمنان و حومه اکثر مازنی شده اند، این همه توجه که باعث جذب مهاجران فراوان شده بس نیست؟؟؟
جالبه که بازم مظلو نمایی میکنید و متاسفانه ابزارهای هوچی گری هم دارید و …
فکر نمیکنم این نظرات منتشر بشه چراکه سابقه ارسال نظرات به این رسانه و عدم پخش اونها رو از همشهریان و مطلعین دارم…
به هرحال با اینت نوع رفتار فقط دارید مثل …. سرتون رو داخل برف میکنید و میگید چیزی نیست!!!!!!
دوست عزیز
شرایط دیگه مثل سابق نیست، الان مردم همه چیز رو دارند می بینند و همه چیز هم به صورت مستند برای مردم داره تهیه و اماده میشه…
شرایط تغییر کرده…
آقای دکتر کواکبیان گذشته ازاینکه این شهر مرکز استان است شواهد نشان میدهد که دراین برهه از نظر امکانات زیر ساختاری برای توسعه در عمل درحد کوچکترین شهر این استان هم به آن اهمیت داده نمیشود ومورد توجه نیست ودلیل آن .فعالیت وتوجه به طرح ها و کارهای در حال اجراء دیگر شهر های استان است ……
در بخش اول : از دکتر کواکبیان و دکترهمتی به توجه هر چه بیشتر استاندار محترم به مرکز استان و فقط قیاس سمنـــــــــــان با مراکز استان ها تشکر مینمایم
در بخش دوم :در مقوله انتقال آب دریای خزر باید مسایلی در نظر گرفته شود و در شرایطی انجام شود که : – منافع این کار خیلی بیشتر از معایب آن باشد – در صورت امکان برداشت غیر مستقیم از رودها ( مثل تجن ) قبل از سرریز به دریا انجام شود بجای برداشت مستقیم ازدریا – استفاده از دانش علمی کشورهای صاحب نامی همانند ژاپن بمنظور جلوگیری از آزمون و خطا .. و همچنین دستیابی به بالاترین راندمان و کمترین زیان احتمالی – و در صورت وجود شرایط مذکور باید از احساسی کردن مردم مازندران و سیاسی کاری و … برخی از مسولان جلوگیری شود چراکه بیشتر جمعیت غیربومی استان را مازندرانی ها تشکیل میدهند .