



مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری سمنان از ارتقاء نگرش شهروندان از شهرنشینی به شهروندی بهعنوان محوریترین شعار این سازمان در دوران جدید خود نام برد و گفت: گذار از شهرنشینی به شهروندی در سایه احترام به حقوق همدیگر و برخورد عملی با مسئولیتهای خویش در قبال شهر و اجتماع محقق میشود.
به گزارش سمنان لاین ازایسنا دکترعباس بابایی در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه در میان صاحبنظران، شهرسازان و مدیران شهری نگرش به شهر به عنوان یک موجود زنده، امری پذیرفته شده است اظهار کرد: با پذیرفتن این نگاه و نگرش باید بپذیریم که یک شهر مانند یک موجود زنده دارای کنش و واکنشهای مختلفی است.
وی ادامه داد: در این دیدگاه تمام فعالیتهای عمرانی و خدماتی که در محیط شهر اتفاق میافتد و به مباحث کالبدی شهر میپردازد و در واقع پیکره شهر را هدف گذاری میکند و از این رو شاید بتوان آنرا بعد سخت افزاری اقدامات شهری نامید . همچنین تمامی فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و…. که جنبههای روحی و روانی و افکار و عقاید را مد نظر قرار میدهند بعد نرم افزاری اقدامات شهری را تشکیل میدهند. بنابراین ما در محیط شهری به طور کلی در دو بخش کلی کالبدی و فرهنگی و اجتماعی فعالیت میکنیم .
بابایی به مقایسه کالبد شهری به مثابه یک موجود زنده با حیات انسانی پرداخت و خاطرنشان کرد: همانطور که اگر فقط بعد جسمی و فیزیکی در یک انسان رشد کند آن انسان، انسان ایدهآلی نخواهد بود و بهعنوان یک “معلول ذهنی” شناخته میشود، در محیط شهری هم اگر فقط به مسائل کالبدی و جنبههای رشد شهری فارغ از جنبههای توسعهای و کیفی آن پرداخته شده و مسائل فرهنگی و اجتماعی یا همان بعد نرمافزاری محیط شهری مغفول بماند یک شهر موفق و پایدار را نخواهیم داشت و در واقع یک شهر با معلولیت ذهنی را ایجاد کردهایم .
شهر پایدار و سرمایه اجتماعی
مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری سمنان گفت: امروزه دارایی حقیقی در شهرها فقط میزان گردش مالی و تولید ناخالص داخلی یا حجم عظیمی از ساخت و ساز و فعالیتهای عمرانی نیست بلکه همگام با این مولفهها، سرمایه اجتماعی نیز بهعنوان یکی از مهمترین دستاوردها و داراییها در شهرهای پایدار و موفق مد نظر قرار میگیرد .
این مدرس دانشگاه افزود: هر شهری که سهم بیشتری از سرمایه اجتماعی را داشته باشد قطعا همراهی و مشارکت بیشتر شهروندان را در مدیریت داشته و چشمانداز روشنتری برای آینده شهر ترسیم خواهد کرد.
این دکترای شهرسازی در پاسخ به پرسشی در خصوص ارزیابی وی از جایگاه سازمان فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی در مدیریت شهری اظهار کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی میتواند بهعنوان بازوی توانمند شهرداری سمنان در تقویت بعد شهرگرایی، ارتقای سرمایه اجتماعی و مشارکت شهروندان به منظور تحقق اهداف و برنامههای مدیریت شهری اقدام کند، لذا با توجه به اهداف و ماموریتهای این سازمان در امور فرهنگی، اجتماعی و ورزشی توجه به برخی نکات اهمیت ویژه دارد.
وی، پرداختن به موضوع “ماتریس فرهنگی” به منظور اثربخشی بیشتر اهداف و برنامههای فرهنگی و اجتماعی در محیط شهری” را یکی از این نکات حائز اهمیت برشمرد و گفت: در واقع ماتریس فرهنگی برنامهای است که سعی در همافزایی و تعامل موثر با دیگر سازمانها و نهادهای فرهنگی و اجتماعی در شهر دارد و میکوشد تا انسجام و همبستگی را در بین سازمانها و نهادهای متولی امور فرهنگی و اجتماعی در محیط شهری را ارتقا ببخشد .
ارتقا شهروندان از شهرنشینی به شهروندی
بابایی بر ضرورت” آینده پژوهی به منظور تدوین اهداف و برنامههای فرهنگی و اجتماعی آینده شهر” به عنوان یکی دیگر از ضرورتها در این حوزه نام برد و اضافه کرد: آینده پژوهی امور فرهنگی و اجتماعی شهر با بهرهگیری از روشهای نظاممند و خردورزانه در ارزیابی وضعیت فرهنگی و اجتماعی، پایش مستمر شهر و همچنین از طریق دیدهبانی صورت میپذیرد.به عبارت دیگر در حوزه آیندهپژوهی وضعیت فعلی در حوزههای کلیدی رصد شده و با انجام تجزیه و تحلیل بعدی، تهیه سناریو یا نقشه راه انجام میشود .
وی” ارتقا شهروندان از شهر نشینی به شهروندی را شعار مدیریت جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری سمنان عنوان کرد و افزود: توسعه آموزشهای همگانی، امروزه مفهوم شهروندی را قالب پیشرفته شهرنشینی متجلی میکند در واقع زمانی که شهرنشینان به حقوق یکدیگر احترام گذارده و به مسئولیتهای خویش در قبال شهر و اجتماع عمل میکنند از یک” شهرنشین” به یک “شهروند” ارتقاء مییابند.
وی ادامه داد: تحقق این مهم با آموزشهای مستمر و موثر در شهر امکانپذیر است لذا توسعه آموزشهاي همگاني در زمينه بهداشت و سلامت اجتماعی (سالم زيستي) ، ترويج فرهنگ شهروندي(هم زیستی) و ارتقاي کیفیت زندگي شهري (زیست پذیری) جزو وظایف مهم سازمان محسوب میشود.
بابایی به فعالیتهای این سازمان در حوزه فرهنگ مکتوب و خصوص کتاب و کتابخوانی و خصوصا دو کتابخانه عمومی ان و رنگین کمان اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از راههای ارتقای سطح مشارکت و همراهی شهروندان با اهداف و برنامههای مدیریت شهری، ترويج و اشاعه فرهنگ مطالعه و كتابخواني با رویکرد موضوعات فرهنگی و اجتماعی شهر و با تاکید بر تکالیف شهروندی و حقوق شهروندی است لذا سازمان میتواند با استفاده از ابزارهای تشویقی و برانگیزاننده در قالب یک برنامهریزی هدفمند و بلند مدت نسبت به این مهم اقدام کند.
رئیس پیشین دانشگاه علمی کاربردی شهرداری سمنان افزود: از آنجایی که نقش و تاثیر خانواده در موضوعات مختلف بر کسی پوشیده نیست لذا هدفگذاری در ایجاد فرهنگ مطالعه در بستر خانواده میتواند تاثیر گذار باشد و در این راستا میتوان با تولید محتواهای الکترونیکی (کتاب الکترونیک) از این بست پر مخاطب نیز به خوبی استفاده کرد .
مفاخر علمی،فرهنگی، هنری و ورزشی سمنان تجلیل میشوند
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری سمنان از تداوم سیاست تجلیل از برخی چهرههای شاخص علمی و فرهنگی و مفاخر سمنان خبر داد و بیان کرد: چهره های ماندگار، مفاخر و نخبگان جزء میراث معنوی شهر بوده و بخشی از هویت شهر محسوب میشوند لذا پاسداشت و تکریم این میراث مهم، حفظ ریشههای شهر بوده و یکی از شاخصهای شهرهای پایدار توجه به این حوزه است. البته برای پرداختن به این مهم در ابتدا ضرورت دارد بانک اطلاعاتی از این میراث مهم تهیه شود که این موضوع میتواند یکی از برنامه های مهم سازمان تلقی شود .
این دکتری برنامهریزی شهری، حمایت از ورزش قهرمانی و توسعه ورزش همگانی را از برنامههای خود در این سازمان برشمرد بر لزوم رویکرد فرهنگی به مقوله ورزش یا “مهندسی فرهنگی ورزش”، تاکید کرد و گفت: با توجه به شواهد تاريخي و نظري در متون و ادبيات ملي و ديني و تمدن و فرهنگ غني ايراني- اسلامي، ورزش علاوه برارتباط متقابل با فرهنگ، يك پديده فرهنگي و تربيتي تلقي ميشود كه از مهارت ها و رشتههاي ورزشي مختلف استفاده ميكند.
وی با بیان اینکه مفهوم ورزش پديدهاي زيستي-رواني واجتماعي است كه درچارچوب هنجارهاي فرهنگي و اجتماعي عمل ميكند ادامه داد: ازنقطه نظر فرهنگي حركت لازمه ورزش است اما براي شناخت كلان كافي نيست. حركت و مهارت هاي حركتي پديدهايي زيستي هستندكه در انسان و موجودات دیگر مشترك است اما ورزش يك پديده فرهنگي است كه يكي از وجوه و فصل مميز انسان از موجودات ديگر است.
وی از برنامه این سازمان برای تشکیل کمیتههای مختلف با هدف بهرهگیری بهتر از تجارب و ایدههای صاحبنظران و نخبگان سمنانی خبر داد و افزود: تشکیل کمیته ها به منظور استفاده از ظرفیت های فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهر، به منظور استفاده از ظرفیت حداکثری علاقمندان و فعالین بخشهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و همچنین اثربخشی حداکثری فعالیت های سازمان در محیط شهر در دستور کار ما قرار دارد.
بابایی یادآور شد: کمیته فرهنگ و آموزش های شهروندی ،کمیتههای ورزش، نشاط و تفریح ، کمیته روابط اجتماعی و خانواده ، کمیته فرهنگ رسانه ، اطلاع رسانی و اخبار شهری، کمیته سلامت و…از جمله کمیتههایی است که برای راهاندازی آنها با هدف فعالسازی همه ظرفیتها و داشتههای سمنان هدفگذاری شده است.
به گزارش سمنان لاین عباس بابایی طی روزهای اخیر از سوی شهردار جدید سمنان به عنوان مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری این شهر تاریخی منصوب شده است.