



در همین رابطه محسن صالحینیا معاون وزیر صنعت، گزارش داده که امروز قرارداد یاد شده با رنو امضا میشود.محسن صالحینیا در این باره گفت: «جزئیات این قرارداد را وزارت صنعت نمیتواند اعلام کند اما سازمان گسترش بخشهایی از آن را میتواند در اختیار خبرنگاران قرار دهد. اما باید گفت قراردادهای خودرویی کاملاً محرمانه است.»
با توجه به سهم۶۰ درصدی رنو در این قرارداد، این شرکت «مرکز تولید، فروش و خدمات پس از فروش محصولات خود را به طور مستقل از ایرانخودرو و سایپا در ایران ایجاد خواهد کرد.»
خبرگزاری فرانسه یادآور شده است، رنو برخلاف رقیب اصلیاش پژو-سیتروئن، هیچگاه در سالهای تحریم، ایران را ترک نکرده و در حال حاضر تولید این شرکت در ایران چیزی در حدود ۲۰۰ هزار خودرو در سال است.
برپایه این گزارش قرارداد جدید رنو با شرکت نگینخودرو و سازمان و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) منعقد خواهد شد. سازمان گسترش وابسته به وزارت صنعت است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع آگاه خود میافزاید: «رنو ۶۰ درصد سهام، نگین خودرو ۲۰ درصد و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ۲۰ درصد از سهام را در اختیار خواهند داشت.»
شرکت پژو-سیتروئن که در زمان تحریمها ایران را ترک کرده بود در حال احیای سریع بازار خود در ایران است. بازار ایران یکی از مؤلفههای عمده رشد این شرکت در سال گذشته بود.پژو-سیروتن سال ۲۰۱۶ قراردادی ۴۰۰ میلیون دلاری با ایرانخودرو و سایپا برای تولید ۲۰۰ هزار پژو و ۲۰۰ هزار سیتروئن امضا کرد.
برآورد میشود تا سال ۲۰۲۰ ایران سالانه ۲ میلیون دستگاه خودرو تولید کند. سال ۲۰۱۶ ایران یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو تولید کرده بود.شرکت فرانسوی توتال هم ماه گذشته قراردادی به ارزش یک میلیارد دلار با ایران امضا کرد.