



به گزارش سمنان لاین ازایرنا محمد رضا خباز عصر یکشنبه در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان در سالن غدیر استانداری، افزود: انتقال آب دریای خزر تنها راه حل اساسی برای رفع مشکل کم آبی سمنان است و اگر این موضوع محقق نشود، به طور قطع استان با معضل حاشیه نشینی روبرو می شود.
وی با تاکید بر پیگیری مسوولان حفاظت محیط زیست و آب منطقه ای استان سمنان در جلسات با مدیران و کارشناسان وزارت خانه ها، بیان کرد: امیدوارم با استفاده از ظرفیت مدیریتی خود و پیگیری در جلسات وزارت خانه ها، بتوانیم مجوز نهایی انتقال آب را تا پایان این دولت بگیریم.
استاندار سمنان افزود: با توجه به اینکه تغییر اقلیم استان سمنان و شرایط خشکسالی رو به شدیدترشدن است، راهی جز انتقال آب دریای خزر نداریم و همه ما باید در این خصوص به جمع بندی نهایی برسیم .
به گزارش سمنان لاین خباز خاطرنشان کرد: این تصمیم برای استان سمنان حیاتی است و مهمترین تصمیم خواهد بود و باید تمام مجموعه های استان همدل، هم صدا، با وحدت و با اراده جدی این امر را محقق کنند.
وی پیگیری طرح انتقال آب دریای خزر و اجرای این طرح را عامل همگرایی مردم و مؤثرین و مسوولان عنوان کرد و گفت: تنها راه تامین آب استان سمنان اجرا و عملیاتی کردن این طرح است.
استاندار سمنان همچنین با اشاره به مشخص شدن وظایف کشاورزان و دستگاههای اجرایی در قانون، گفت: در موادی از برنامه ششم توسعه وظایف کشاورزان و دستگاههای اجرایی برای حفاظت از منابع آب به تصویب رسیده و هر کدام باید به وظایف خود عمل کنند.
خباز، با اشاره به فعالیت بیش از 2 هزار واحد صنعتی در استان و افزایش این تعداد در آینده و همچنین صنعتی بودن سمنان، گفت: باید پیگیری شود تا میزان آب مورد نیاز برای صنعت استان افزایش یابد.
استاندار سمنان بر راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب در نواحی و شهرک های صنعتی استان تاکید کرد و افزود: همه نواحی و شهرک های صنعتی این استان که حداقل 50 درصد واحد ها در آن مستقر و 30 درصد آنها نیز فعال است، باید سامانه فاضلاب فعال و راه اندازی شود.
در این نشست که مهدی زندیه وکیلی معاون امور عمرانی استانداری ، ایرج حیدریان مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی حضور داشتند، گزارشی از اقدامات زیست محیطی درباره منابع آلاینده آب و طرح پیشگیری از پیامد های امنیتی ناشی از کمبود آب ارایه شد.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که 87 درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می شود.