



سمنان لاین – مديرعامل شرکت آب و فاضلاب شهري استان سمنان با اشاره به افزايش دماي هوا و ارتباط مستقيم آن با مصرف آب شرب در اين استان، از کمبود 350 ليتر برثانيه آب در دو شهر بزرگ اين استان خبر داد.
محمد طاهري روز سه شنبه در نشست خبري با خبرنگاران، گفت: در شهرسمنان 150 ليتر بر ثانيه کمبود منابع آب شرب وجود دارد که اين نياز آبي در حال حاضر از طريق اجاره برخي چاههاي دستگاههاي اجرايي، مديريت مصرف و کاهش فشار آب تا حدود زيادي مديريت شده و تاکنون مشکلي در اين زمينه نداشتهايم!
وي با اشاره به وضعيت منابع آب شرب در اين استان کويري افزود: شرکت آبفاي شهري استان علاوه بر تامين آب شرب 19 شهر استان به 75 روستاي همجوار شهرها و يا روستاهاي در مسير عبور خطوط انتقال نيز خدمات ارائه ميدهد.
مديرعامل شرکت آبفاي شهري استان سمنان با برشمردن منابع آبي در اين استان گفت: 112 حلقه چاه، سه رشته قنات، سد شهيد شاهچراغي در دامغان، دو دهنه چشمه و يک رودخانه(حبلهرود در گرمسار و آرادان) عمدهترين منابع آب شرب در اين استان را تشکيل ميدهد.
وي از توليد بيش از 61 ميليون مترمکعب آب در سال گذشته در اين استان خبر داد و افزود: پيشبيني ميشود ميزان توليد آب در استان با سه تا چهار درصد افزايش در سال 96 به حدود 62 ميليون مترمکعب برسد.
طاهري با بيان اينکه اين منابع آبي توسط بيش از 275 هزار مشترک استان به مصرف ميرسد گفت: پيشبيني ميشود امسال نيز بيش از 5000مشترک جديد در اين استان متقاضي اشترک آب شرب باشند ضمن اينکه اين رقم در يک سال گذشته پنجهزار و 900مشترک جديد بوده است.
وي از پيشبيني فروش 6000انشعاب جديد فاضلاب در آبفاي شهري اين استان در سال 96 خبر داد و اضافه کرد: شرکت آبفاي شهري استان همه تلاش خود را به کار ميگيرد تا شهروندان اين استان تابستان امسال را نيز بدون قطعي جدي آب به پايان برسانند.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب شهري استان سمنان از کمبود آب شرب در دو شهر بزرگ سمنان و شاهرود خبر داد و افزود: تاکنون به طرق مختلف و از جمله حفر چندين حلقه چاه جديد، اجاره منابع آب شرب از دستگاههايي نظير ورزش و جوانان، آب و خاک، شهرداري سمنان، راهآهن، بيمارستان امام حسين شاهرود، دانشگاه صنعتي شاهرود و…اين کمبود آب را مديريت کرديم و تاکنون مشکل جدي در اين دو شهر نداشتيم.
اين مقام مسئول از برنامهريزي ميانمدت براي رفع مشکل کمآبي در شاهرود و سمنان خبر داد و گفت: در همين راستا عمليات حفر چهار حلقه چاه در سوکان سمنان و طرح انتقال آب چشمههاي قطري به شاهرود در دستور کار قرار دارد که کار اجرايي آنها مراحل پاياني خود را گذرانده و اين منابع در آينده وارد مدار مصرف آب در اين دو شهر خواهد شد.
وي با اذعان به اينکه عمده آب مورد نياز اين استان از منابع زيرزميني تامين ميشود افزود: تنها در دو شهرستان دامغان و گرمسار از طريق سد شاهچراغي و رودخانه حبلهرود از آبهاي سطحي نيز استفاده ميشود.
وي از فرسودگي شبکه و خطوط انتقال آب به عنوان يکي از مهمترين علل پرتي آب در اين استان ياد کرد و گفت: بيش از 700 کيلومتر از شبکه توزيع آب استان سمنان فرسوده بوده و نيازمند اصلاح و بروز رساني است و براي بازسازي اين حجم از شبکه که شامل حدود يک سوم کل شبکه توزيع استان است نيازمند اعتبارات زيادي هستيم که در شرايط فعلي اصلاح همه آنها در کوتاه مدت عملي نيست .
مديرعامل شرکت آبفاي استان سمنان، با اشاره به اعتبارات مورد نياز براي بازسازي و رفع فرسودگي شبکه و خطوط انتقال آب استان، اظهار کرد: براي بازسازي و اصلاح اين حجم از شبکه توزيع، به بالغ بر 105 ميليارد تومان اعتبار نياز وجود دارد.
رئيس هيات مديره و مديرعامل شرکت آب و فاضلاب شهري استان سمنان با اشاره به پروژههاي دو سد چاشم و فينسک در استان سمنان ادامه داد: با اجرايي شدن اين دو سد مشکل آب شرب در سه شهرستان مهديشهر، سمنان و سرخه براي ميانمدت مرتفع ميشود.
وي از عمليات حفر و تجهيز 8 حلقه چاه جديد در شهرهاي مختلف اين استان با هدف تامين آب شرب شهري در يک سال اخير خبر داد و گفت: انجام 18 کيلومتر توسعه شبکه آبفاي استان، انجام 30 کيلومتر اصلاح شبکه و …از ديگر خدمات آب و فاضلاب استان سمنان در يک سال اخير بوده است.
طاهري از فرهنگسازي در مصرف آب به عنوان يک راهحل موثر براي مديريت منابع آب شرب در اين استان نام برد و گفت: با مصرف بهينه و جلوگيري از هدررفت آب تقريبا ميتوان کمبود منابع فعلي را جبران کرد اما براي تحقق اين مهم نيازمند فرهنگسازي در اين زمينه و همراهي مشترکين و کمک رسانههاي استان هستيم.
وي با بيان اينکه منابع آب در اين استان چه از نظر کمي و چه از نظر کيفي با مشکل مواجه هستند تصريح کرد: منابع جديد آبي در برخي مناطق جنوبي استان وجود دارد اما کيفيت آنه
ا چندان مناسب نيست و لذا از آنجا که کيفيت آب براي ما از اهميت بسيار زيادي برخوردار است نيازهاي آبي را از طريق اجارهاي و مديريت مصرف و فشار آب کنترل کرديم.
مديرکل آبفاي سمنان با بيان اينکه قيمت تمام شده براي توليد هر مترمکعب آب بيش از 1200 تومان است افزود: اين آب به قيمت هر مترمکعب 250 تا 260 تومان در بخش مشترکين خانگي در اختيار شهروندان استان قرار ميگيرد که رقم بسيار ناچيزي است.
وي با بيان اينکه 86درصد مشترکين آبفاي شهري استان در بخش خانگي هستند افزود: ساير مشترکين که حدودا 14 درصد مشترکين استان هستند نيز به ازاي هر مترمکعب آب شرب توليدي با قيمت تمام شده 1200 تومان را با يک سوم اين قيمت يعني حدود 400 تومان خريداري ميکنند.
آقای مدیر کل پس انتقال آب خزر به سمنان کجای برنامه ریزی شما قرار دارد؟؟
حضرت استاد با مسکن حفرچاه سرطان بی آبی سمنان مظلوم حتی برای کوتاه مدت نیز التیانم نمیابد فکری بکنید برای درد مزمن بی آبی سمنان مظلوم